Ajuntament de Barcelona Institut del Paisatje Urbà
Home e-mail Info
  català      español      english      français   
Que és la Ruta del Modernisme

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari per la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes van fer de Barcelona la capital mundial del Modernisme. Amb aquesta ruta podreu conèixer a fons impressionants palaus, cases sorprenents, el temple símbol de la ciutat i un immens hospital, i també obres més populars i quotidianes com ara farmàcies, comerços, botigues, fanals o bancs, fins a 120 obres que demostren que el Modernisme va arrelar amb força a Barcelona i que encara avui és un art viu i viscut.

Per fer l’itinerari haureu de comprar la guia de la Ruta del Modernisme - la més completa del Modernisme barceloní - que es troba a les millors llibreries i als centres del Modernisme. Aquesta guia inclou descomptes de fins al 50% en el preu d’entrada a tots els monuments modernistes de la ciutat, i per a les rutes locals de tretze municipis de Catalunya. Als centres del Modernisme de l’Ajuntament, a més, podreu adquirir sencer el "pack" de la Ruta, que inclou, a més de la guia:

El talonari de descomptes
El mapa de la Ruta del Modernisme de Barcelona, amb Les 120 obres identificades
Sortim, la guia de bars i restaurants modernistes
Un mapa de Barcelona amb els bars i restaurants de la guia Sortim

A més, sobre el terreny, en el paisatge mateix de la ciutat, es pot seguir l’itinerari amb l’ajut d’uns senyals a terra: uns panots vermells fixats al paviment, que marquen el camí de la Ruta en els eixos principals i que passen per davant de les obres modernistes en la resta de l’itinerari.

La Ruta del Modernisme està organitzada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, dins de la campanya per a la millora del paisatge urbà Barcelona, posa’t guapa de l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport del Consell d’Honor de la Ruta.

Els beneficis produïts per les vendes de la guia de la Ruta del Modernisme es dediquen íntegrament a la protecció i millora del patrimoni modernista de la ciutat.

La guia
La guia és el llibre que us acompanyarà pel recorregut de la Ruta, que inclou fins a 120 obres, considerades les més importants de Barcelona.

Per tal de facilitar el descobriment del patrimoni modernista barceloní, la guia està estructurada en un sol itinerari recomanat, amb desviacions per abastar totes les obres. La ruta sencera, amb visita inclosa a tots els monuments oberts al públic, pot requerir entre quatre dies i una setmana per completar-la.

Com a introducció al Modernisme barceloní, o per a aquells que només disposeu d’unes hores, la Ruta del Modernisme recomana els Barcelona Walking Tours, una passejada organitzada per Turisme de Barcelona, i que comença a l’oficina d’informació de la plaça de Catalunya.

Per a aquells que disposeu d’un sol dia, la guia ofereix la Ruta d'1 dia, que passa de llarg de totes les desviacions. Es pot completar en una sola jornada i permet fer, a més, una visita a un monument obert al públic. Durant els mesos d’hivern, per tal d’aprofitar la llum natural, recomanem fer tot l’itinerari primer i després tornar al monument elegit per fer-ne la visita de l’interior.

Per a aquells que prefereixin anar coneixent les obres mestres del Modernisme barceloní sense seguir cap itinerari, s’han seleccionat els trenta monuments més recomanats, que són:

Hidroelèctrica
Castell dels Tres Dragons
Palau Güell
Palau de la Música Catalana
Casa Calvet
MNAC
CaixaForum, Fàbrica Casaramona
Casa Lleó Morera
Casa Amatller
Casa Batlló
Editorial Montaner i Simó, Fundació Antoni Tàpies
Conservatori Municipal de Música
Casa Thomas
Palau Montaner
Casa Milà, la Pedrera
Casa Fuster
Palau del Baró de Quadras
Casa Comalat
Casa Terrades, Casa de les Punxes
Casa Macaya
Casa Planells
Temple Expiatori de la Sagrada Família
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Park Güell
Casa Vicens
Pavellons Güell
Col.legi de las Teresianes
Torre Bellesguard
CosmoCaixa, Museu de la Ciència
Observatori Fabra

El capítol "Guapos per sempre" ofereix una selecció de botigues i altres establiments públics, reconeguts per la bellesa de la seva decoració i també per la qualitat dels productes i el servei.

I per complementar la bellesa de l’arquitectura barcelonina i conèixer el Modernisme català en la seva veritable dimensió, el capítol "Més enllà de Barcelona" us convida a visitar altres viles i ciutats del país i descobrir-ne els tresors modernistes.

Els descomptes
Només per haver comprat la guia tindreu dret als descomptes de la Ruta del Modernisme. Presentant l’original en qualsevol dels nostres centres del Modernisme us obsequiarem amb el talonari de descomptes per visitar, a preu reduït, els principals edificis modernistes de la ciutat i per a les rutes locals de tretze municipis de Catalunya. Els descomptes tenen una caducitat d’un any des de la data de recollida per tal que es pugui completar la visita a tots el monuments oberts al públic sense presses.

Observacions
Els horaris de visita dels edificis i museus poden tenir variacions, segons les diferents èpoques de l’any. Convé confirmar si són els actuals en el moment d’iniciar la ruta.

Més informació a:
Centre del Modernisme
Pavellons Güell

Av. de Pedralbes, 7-15
08034 Barcelona

A/e: cultura-impuqv@bcn.cat
Tel.: (+34)933 177 652


Preus/Precios/Prices/Prix

Preus

Guia 12,00 € 

Talonari de descomptes

     -Amb la guia gratuït 

     -Amb la guia, per a un acompanyant adult 5,00 € 

     -Amb la guia, per a acompanyants menors de

      18 anys gratuït

Mapa gratuït

Pack de la Ruta: guia, talonari de descomptes, mapa, Sortim (guia de bars i restaurants modernistes), mapa de la guia Sortim i una bossa per portar-ho tot: 

    -Tarifa general 18,00 € 

    -Jubilats, aturats i menors d’edat 14,40 € 

    -Amb descompte del Walking Tours 14,40 €

Pack de la Ruta per a qui presenti la guia (Sortim, mapa Sortim i bossa) 7,00 €

Sortim (guia de bars i restaurants modernistes) 7,00 €

Mapa Sortim (amb la guia Sortim) gratuïtLa guia es pot adquirir en els nostres centres del Modernisme:

 

   Centre del Modernisme - Pavellons Güell

   Av. de Pedralbes, 7

   08034 Barcelona

   De dilluns a diumenge de 10 a 16h


   Dies de tancament:

   1/1, 6/1, 25/12 i 26/12


  TANCAT PER OBRES


  Institut Municipal del Paisatge Urbà

  Av. Drassanes, 6, planta 21

  De dilluns a divendres no festius de 9 a 14h

  Tardes trucar abans al 933 177 652

 

A/e: cultura-impuqv@bcn.cat

Tel.:+34 933 177 652També podeu comprar les nostres publicacions on line a:www.barcelonabooks.com
Observacions


Per aplicar els descomptes en el cas d’acompanyants menors d’edat, s’haurà de presentar el llibre de família o passaport. Els jubilats i aturats, i els menors d’edat en els altres casos, hauran d’acreditar aquesta condició per beneficiar-se dels descomptes respectius. (En cas de fills menors d’edat podreu donar el talonari de descomptes gratuït sense que portin el llibre de família o passaport per a només un màxim de quatre fills. Per a més de quatre fills serà obligatori presentar-lo per obtenir els talonaris). La guia es pot comprar a les llibreries i als tres Centres del Modernisme. El pack de la Ruta és a la venda, exclusivament, als Centres del Modernisme.
www.pi2.com