Inici / Obres modernistes / Estació de la Magòria

Estació de la Magòria

1912
Josep Domènech i Estapà
Tarragona (1858) - Cabrera de Mar (1917)

Construïda per Josep Domènech i Estapà el 1912 per als trens de mercaderies que anaven al port i enllaçaven amb la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que transcorre, soterrada, per la Gran Via. L’aparcament de vies i els terrenys adjacents s’han transformat en una zona poliesportiva.


Actuacions de la campanya Barcelona, posa't guapa

Restauració façanes. Recuperació volumètrica de l’edifici original, de la coberta de la torrassa amb restitució del rellotge singular, i eliminació de volums afegits





Obtingueu la Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

 

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari que recorre la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes, van fer de Barcelona la gran capital de l'Art Nouveau Català. Amb aquesta ruta podeu descobrir impressionants palauets, cases sorprenents, el temple que és el símbol de la ciutat i un immens hospital, així com altres treballs més populars i quotidians, com farmàcies, botigues, llanternes o bancs. Obres del Modernisme que demostren que l'Art Nouveau es va enraonar a Barcelona i que fins i tot avui dia encara és un art viu, un art viscut.

La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona es pot adquirir als nostres centres de Modernisme.

Més informació