Ruta del Modernisme de Barcelona

Inici / Tendes i comerços modernistes

Tendes i comerços modernistes

Davant la porta d’alguns dels comerços més antics de Barcelona hi trobareu, al terra de la vorera, una placa de ferro colat amb dissenys al·legòrics de diferents activitats comercials i una inscripció de l’Ajuntament reconeixent a l’establiment els anys de servei a la ciutat. És la placa Guapos per sempre, que des de l’any 1993 concedeix l’Institut del Paisatge Urbà als comerços -i als seus propietaris- que han sabut desenvolupar l’activitat del negoci en l’economia moderna tot conservant la seva identitat ciutadana i els valors artístics de la decoració original. Els establiments guardonats tenen més de 50 anys d’activitat continuada en el mateix ram i en el mateix veïnat, i conserven el caràcter de la seva imatge exterior.

Establiments modernistes guardonats

Al 2004 ja hi havia un total de 105 comerços amb la placa a Barcelona, aquesta és una selecció dels establiments modernistes Guapos per sempre:

Obtingueu la Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

 

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari que recorre la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes, van fer de Barcelona la gran capital de l'Art Nouveau Català. Amb aquesta ruta podeu descobrir impressionants palauets, cases sorprenents, el temple que és el símbol de la ciutat i un immens hospital, així com altres treballs més populars i quotidians, com farmàcies, botigues, llanternes o bancs. Obres del Modernisme que demostren que l'Art Nouveau es va enraonar a Barcelona i que fins i tot avui dia encara és un art viu, un art viscut.

La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona es pot adquirir als nostres centres de Modernisme.

Més informació