Ruta del Modernisme de Barcelona

Inici / Ruta del Modernisme

Ruta del Modernisme

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari per la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes van fer de Barcelona la capital mundial del Modernisme. Amb aquesta ruta podreu conèixer a fons impressionants palaus, cases sorprenents, el temple símbol de la ciutat i un immens hospital, i també obres més populars i quotidianes com ara farmàcies, comerços, botigues, fanals o bancs, fins a 120 obres que demostren que el Modernisme va arrelar amb força a Barcelona i que encara avui és un art viu i viscut.

Per fer l’itinerari haureu de comprar la guia de la Ruta del Modernisme – la més completa del Modernisme barceloní – que es troba a les millors llibreries i als centres del Modernisme. Aquesta guia inclou descomptes de fins al 50% en el preu d’entrada a tots els monuments modernistes de la ciutat, i per a les rutes locals de tretze municipis de Catalunya. Als centres del Modernisme de l’Ajuntament, a més, podreu adquirir sencer el pack de la Ruta, que inclou, a més de la guia:

  • El talonari de descomptes.
  • El mapa de la Ruta del Modernisme de Barcelona, amb Les 120 obres identificades.
  • Sortim, la guia de bars i restaurants modernistes.
  • Un mapa de Barcelona amb els bars i restaurants de la guia Sortim.

A més, sobre el terreny, en el paisatge mateix de la ciutat, es pot seguir l’itinerari amb l’ajut d’uns senyals a terra: uns panots vermells fixats al paviment, que marquen el camí de la Ruta en els eixos principals i que passen per davant de les obres modernistes en la resta de l’itinerari.

La Ruta del Modernisme està organitzada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport del Consell d’Honor de la Ruta, en la línia de la seva tasca per a la protecció, difusió i millora del paisatge urbà de la ciutat.

Els beneficis produïts per les vendes de la guia de la Ruta del Modernisme es dediquen íntegrament a la protecció i millora del patrimoni modernista de la ciutat.

On adquirir la guia

La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona es pot adquirir en els nostres centres del Modernisme:

Institut Municipal del Paisatge Urbà
Av. Drassanes, 6-8, planta 21.
08001 Barcelona
Tel. +34 932 562 509
De dilluns a divendres no festius de 9 a 14h
AVÍS – Tancat per vacances del 15 al 28 d’agost, tots dos inclosos

També podeu comprar les nostres publicacions on line a:

Centre del Modernisme – Pavellons Güell
Av. de Pedralbes, 7
08034 Barcelona
Tel.:+34 933 177 652
cultura-impuqv@bcn.cat
Tots els dies de la setmana de 10 a 16h, excepte els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.

Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona

La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona inclou el mapa de la Ruta del Modernisme de Barcelona, amb les 120 obres identificades.

12,00 euros

Descomptes

Només per haver comprat la guia tindreu dret als descomptes de la Ruta del Modernisme. Presentant l’original en qualsevol dels nostres centres del Modernisme us obsequiarem amb el talonari de descomptes per visitar, a preu reduït, els principals edificis modernistes de la ciutat i per a les rutes locals de tretze municipis de Catalunya.
Els descomptes tenen una caducitat d’un any des de la data de recollida per tal que es pugui completar la visita a tots el monuments oberts al públic sense presses.

Talonari de descomptes

Amb la guia gratuït.
Amb la guia, per a un acompanyant adult 5,00 euros.
Amb la guia, per a acompanyants menors de 18 anys gratuït.

Pack de la Ruta

El pack de la Ruta del Modernisme de Barcelona inclou, a més de la guia:

  • El talonari de descomptes.
  • El mapa de la Ruta del Modernisme de Barcelona, amb Les 120 obres identificades.
  • Sortim, la guia de bars i restaurants modernistes.
  • Un mapa de Barcelona amb els bars i restaurants de la guia Sortim.

18,00 euros

Jubilats, aturats i menors d’edat 14,40 euros.
Amb descompte del Walking Tours 14,40 euros.
Pack de la Ruta per a qui presenti la guia (Sortim, mapa Sortim i bossa) 7,00 euros.

Sortim (guia de bars i restaurants modernistes)

La guia Sortim Inclou un mapa de Barcelona amb els bars i restaurants.

7,00 euros

En el cas d’acompanyants menors d’edat, podreu obtenir el talonari de descomptes gratuït sense que portin el llibre de família per a només un màxim de quatre fills.
Per a més de quatre fills serà obligatori presentar-lo per obtenir els talonaris.

Els jubilats i aturats, i els menors d’edat en els altres casos, hauran d’acreditar aquesta condició per beneficiar-se dels descomptes respectius.
La guia es pot comprar a les llibreries i als Centres del Modernisme (Pavellons Güell i Institut Municipal del Paisatge Urbà).
El pack de la Ruta és a la venda, exclusivament, als Centres del Modernisme.

 

La guia

La guia és el llibre que us acompanyarà pel recorregut de la Ruta, que inclou fins a 120 obres, considerades les més importants de Barcelona.

Per tal de facilitar el descobriment del patrimoni modernista barceloní, la guia està estructurada en un sol itinerari recomanat, amb desviacions per abastar totes les obres. La ruta sencera, amb visita inclosa a tots els monuments oberts al públic, pot requerir entre quatre dies i una setmana per completar-la.

Com a introducció al Modernisme barceloní, o per a aquells que només disposeu d’unes hores, la Ruta del Modernisme recomana els Barcelona Walking Tours, una passejada organitzada per Turisme de Barcelona, i que comença a l’oficina d’informació de la plaça de Catalunya.

Per a aquells que disposeu d’un sol dia, la guia ofereix la Ruta d’1 dia, que passa de llarg de totes les desviacions. Es pot completar en una sola jornada i permet fer, a més, una visita a un monument obert al públic. Durant els mesos d’hivern, per tal d’aprofitar la llum natural, recomanem fer tot l’itinerari primer i després tornar al monument elegit per fer-ne la visita de l’interior.

Per a aquells que prefereixin anar coneixent les obres mestres del Modernisme barceloní sense seguir cap itinerari, s’han seleccionat els trenta monuments més recomanats, que són:

El capítol Guapos per sempre ofereix una selecció de botigues i altres establiments públics, reconeguts per la bellesa de la seva decoració i també per la qualitat dels productes i el servei.

I per complementar la bellesa de l’arquitectura barcelonina i conèixer el Modernisme català en la seva veritable dimensió, el capítol Més enllà de Barcelona us convida a visitar altres viles i ciutats del país i descobrir-ne els tresors modernistes.

Els horaris de visita dels edificis i museus poden tenir variacions, segons les diferents èpoques de l’any. Convé confirmar si són els actuals en el moment d’iniciar la ruta.