Els orígens del Bar Muy Buenas es remunten a final del segle XIX, moment en què va ser fundat com a granja bar per un membre de la família Serrano. L’establiment va anar passant de pares a fills durant tres generacions —va ser batejat com a Bar Muy Buenas l’any 1928— fins que Antonio Serrano el vengué l’any 1996 a Antonio Magaña, actual propietari del bar, que ha anat retornant al local el seu aspecte original.
La porta d’accés a l’establiment deixa entreveure subtilment que es tracta d’un local diferent, no per una decoració exagerada, sinó per la suavitat d’unes línies ondulades que emmarquen el rètol i pel mateix tirador. El taulell del bar és el que hi havia en origen i ara ha recuperat la seva funció original, tot i que durant molt de temps va restar instal•lat en un altre lloc del bar com a peça decorativa. És un taulell de marbre amb un parell de compartiments que al seu moment s’omplien de gel i servien per mantenir fresques les begudes, amb dos assortidors d’aigua que ara han estat substituïts per assortidors de cervesa.
En aquest local també destaca l’esplèndida mampara de pi de melis i vidre gravat a l’àcid amb motius florals que en origen era la porta que separava la botiga de la granja i el menjador, i que avui separa la zona de la barra de la resta del bar. L’àrea de la barra sorprèn per l’exagerada alçada del sostre, creada per supressió dels forjats que sostenien un altell que era utilitzat com a habitatge. A l’espai interior no s’hi ha mantingut pràcticament cap element decoratiu modernista, però l’estiu del 2001, el Sr. Magaña va encarregar a un pintor argentí la decoració mural del bar. El resultat, prou encertat, dóna un aire de modernitat, però alhora té un regust d’estil modernista, en inspirar-se en la sinuositat de línies i motius que es troben a la porta del local. Les taules han estat pintades seguint el dibuix del mural. Al pis de dalt l’atmosfera és especial gràcies al petit balconet de fusta —la part alta de la mampara modernista— que s’aboca a l’espai de la barra. En conjunt, l’espai està decorat amb senzillesa i bon gust, creant un ambient confortable i especial, obert i alhora acollidor.
Quan Antonio Magaña va comprar el negoci ho va fer amb la intenció que seguís essent un bar, però també amb l’ambició de convertir-lo en un punt d’activitats culturals diverses: música, lectures poètiques (els dimecres a la nit), espai d’exposicions per a autors joves i tertúlies. Així doncs, el local es caracteritza per un ambient jove, principalment de la ciutat, obert a tothom i a noves idees. Però el Bar Muy Buenas no és solament un bar de copes o de cafès, sinó que també ofereix servei de cuina a preus molt raonables, amb la novetat que a la seva carta acull un important assortiment de plats de diferents cultures del món. També a qualsevol hora del dia podem tastar una de les seves especialitats, les torrijas àrabs, o triar a la seva carta, cada vegada més extensa, de tes o cerveses d’importació. En avançar la nit, les taules es desparen, la música es va animant i el Muy Buenas va adquirint caràcter de bar nocturn i punt de trobada per degustar el seu famós mojito.
Actuacions de la campanya Barcelona, posa't guapa
Restauració façanes exteriors
Horaris
De dilluns a dissabte de 7.30 a 2.30h.
Diumenges de 19 a 2.30h.
Més informació
Bar de copes, menjar i activitats culturals
Tel.: 93 442 50 53
Obtingueu la Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona.
La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari que recorre la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes, van fer de Barcelona la gran capital de l'Art Nouveau Català. Amb aquesta ruta podeu descobrir impressionants palauets, cases sorprenents, el temple que és el símbol de la ciutat i un immens hospital, així com altres treballs més populars i quotidians, com farmàcies, botigues, llanternes o bancs. Obres del Modernisme que demostren que l'Art Nouveau es va enraonar a Barcelona i que fins i tot avui dia encara és un art viu, un art viscut.
La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona es pot adquirir als nostres centres de Modernisme.