Inici / Obres modernistes / Casa Thomas

Casa Thomas

1895-1898

Obra de Domènech i Montaner. El principal interès d’aquest edifici, construït entre 1895 i 1898, rau en el fet que hi descobrim la primera manifestació del que seran els signes d’identitat inconfusibles de l’arquitecte; per exemple, la façana neogòtica, els tons blavosos i el vestíbul amb motius florals amb figures de rèptils. La Casa Thomas és una tipologia arquitectònica que combina l'habitatge de la família Thomas amb el negoci de la fototípia als baixos de l'edifici. La casa que avui podem contemplar no és, però, com la va projectar inicialment Domènech i Montaner. Originalment, l’edifici es limitava al taller i a la primera planta, l’habitatge del propietari. L’ampliació del 1912 va respectar les línies originals, va reconstruir les torretes a un nivell superior i va afegir unes elegants tribunes a la façana.


Actuacions de la campanya Barcelona, posa't guapa

Restauració façanes exteriors


Horaris

En la visita es pot veure l'interior de l'antic taller, on es pot descobrir qui era Josep Thomas i la importància del seu negoci, analitzant l'espai, amb el suport d'imatges, fent especial èmfasi en les diferents parts del taller i acabant la visita observant la façana, tant l'original de Domènech com l'ampliació, de Francesc Guàrdia Vial.

Cal reserva prèvia a info@cedim.cat o al tel. 652 882 457.


Preus i descomptes

Tarifa general:
18 euros.

Descompte de la Ruta del Modernisme:
20% sobre la tarifa general.


Més informació

Tel.: 652 882 457
info@cedim.cat
www.cedim.cat
www.cubinya.cat


Obtingueu la Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

 

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari que recorre la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes, van fer de Barcelona la gran capital de l'Art Nouveau Català. Amb aquesta ruta podeu descobrir impressionants palauets, cases sorprenents, el temple que és el símbol de la ciutat i un immens hospital, així com altres treballs més populars i quotidians, com farmàcies, botigues, llanternes o bancs. Obres del Modernisme que demostren que l'Art Nouveau es va enraonar a Barcelona i que fins i tot avui dia encara és un art viu, un art viscut.

La Guia de la Ruta del Modernisme de Barcelona es pot adquirir als nostres centres de Modernisme.

Més informació